top of page
Courage©janvanbostraeten_(lichter).jpg

UITVAARTWENSEN

EEN AFSCHEID DAT PAST

Courage helpt je om samen een afscheid en een afscheidsdienst te creëren die passen bij wie de overledene was. Om de overledene te eren.
 

We luisteren naar jullie verhalen en wensen.

Wie was de overledene, wat vond hij/zij belangrijk in zijn leven, wat betekent hij/zij voor jullie?
 

We kijken en we voelen.

En zo zoeken we samen met jullie naar de plaatsen, beelden, vormen en symbolen die passend zijn. Omdat we geloven dat samen doen betekenis geeft. 
 

Er zijn veel mogelijkheden.

Hield de overledene van de natuur? Waarom dan geen afscheid in het bos of in een mooie tuin? Of een afscheidswandeling maken? Of samen zingen en afscheid nemen.

Met veel mensen of net heel intiem. Alles hangt af van de wensen van de overledene en waar familie en vrienden zich goed bij voelen.

Een intiemer afscheidsmoment met de naaste familie en vrienden kan zeker ook voorafgaan aan een groter moment met meer volk.

Echt alles kan.
 

Kleine rituelen

Ook in de dagen tussen overlijden en de afscheidsdienst zijn er kleine rituelen die het afscheid zachter kunnen maken. Herinneringen ophalen naast de overledene,  verhalen vertellen, gewoon samen zijn, een brief schrijven om mee te geven in de kist, samen appelcake eten, mee naar het crematorium gaan, zelf een lijkwade maken of  versieren, de kist schilderen, of zelf een kist maken ... 

Ook hier kunnen we samen met jullie zoeken naar woorden, beelden en vormen die passend zijn. 


 

Courage - info@courage-afscheid.be - 0470 11 62 74 

bottom of page