top of page
Courage-afscheid; gesprek; begrafenis; uitvaart; begeleiding bij afscheid

PRATEN OVER DE DOOD KOMT NOOIT TE VROEG EN NOOIT TE LAAT

Praten over de dood is praten over je leven. Je staat stil bij de essentie van je leven, wie en wat je belangrijk vindt, wat je wil achterlaten, hoe je naar de dood kijkt en naar de laatste dagen en maanden van je leven. En ook hoe je dat leven vorm geeft in een afscheidsdienst.


Praten over de dood kan troostend zijn, zowel bij een concreet en nabij afscheid als bij een afscheid nog ver weg. Zowel voor de stervende als de naasten. Je deelt herinneringen, rondt samen af, spreekt liefde en dankbaarheid uit, en misschien ook vergeving. Gesprekken in de laatste fase van je leven werken verbindend en geven betekenis aan je relatie, ook over de dood heen. 

Courage gelooft in tijdig praten over de dood. Het kan rust brengen voor de stervende en familie. Het helpt om keuzes te maken en wensen te realiseren. 

 

Ben je palliatief en wil je begeleiding in deze periode van afscheid?
Ik kom graag bij je langs. Afhankelijk van je situatie, bespreken we de intensiteit van gesprek(ken) of begeleiding. Met jou alleen, of samen met familie en vrienden, met je (klein) kinderen.

 

Wil je een gesprek over je wensen bij afscheid? 
Ik kom graag bij je langs om te luisteren naar je wensen en vragen.  We bespreken de mogelijkheden en staan stil bij wat je belangrijk vindt in je leven en dus ook bij je afscheid. 

Zin in een vrijblijvende kennismaking? Neem gerust contact op.

Courage - info@courage-afscheid.be - 0470 11 62 74 

bottom of page